PREDMET
V svoji obsedenosti s potovanjem po svetu zbiram kilometre in pokrajine, kosila in večerje s prijatelji ter tujci, sončne zahode skozi okna koč sredi gozda ter različna poznanstva.
Ko pride čas za odhod domov, se želim vrniti s polnimi rokami daril za tiste, ki so ostali doma, za tiste, ki svojega časa niso mogli preživeti na potovanju. Ampak pogosto se vrnem s praznimi žepi, saj noben predmet ne more opisati kompleksnosti sveta, ki sem ga raziskovala.
Kljub temu pa z vsakim potovanjem in vsakim predmetom, ki ga odkrijem, vedno znova želim svoje vtise strniti v en sam spominek, čeprav mi to pogosto ne uspe.
UMETNIK / UMETNICA
Helene Thümmel je študirala arhitekturo v Gradcu in od leta 2010 sodeluje pri gledaliških produkcijah s scenografijo in kostumi. Kot umetnica niha med analognimi in digitalnimi mediji: pri svojih delih uporablja tehnike, kot so fotografija, film, risanje, slikanje, kolaži itd. Koncepte časa, razdalje in prostora obravnava v družbenih, političnih in umetniških poljih. Od leta 2015 študira na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici.